StudentenLening

Studentenlening bank

De studiefinanciering van de ib-groep kan soms te weinig zijn. Hiervoor zijn vaak verschillende redenen, maar veel studenten vinden dat de studiefinanciering (stufi) niet voldoende is om lekker als student te leven. Een (extra) lening bij de bank zou dan een uitkomst kunnen zijn. Je kunt dan een studentenlening bij de bank afsluiten.

Voordelen studentenlening bank

De studentenlening bij de bank, zoals studentenlening postbank, studentenlening rabobank enzl, heeft als grootste voordeel dat jij een grote som geld in een keer kan lenen. Bij de ib-groep kun je relatief veel lenen, maar wel in de loop van de jaren. Bij de bank kun je in een keer een groot bedrag lenen om bijvoorbeeld die ene grote vakantie te betalen. Banken willen jou als student graag als klant behouden, omdat je later waarschijnlijk een goede baan krijgt en ze staan vaak te springen om jou door middel van een studentenlening (verder) aan hen te binden.

Nadelen studentenlening bank

Het grootste nadeel van de studentenlening bij de bank is dat de rente relatief hoog is. De bank is een commerciele instelling en wil haar uitgeleende geld met rente terug en deze is vaak fors hoger dan de rente die de ib-groep hanteert. Soms scheelt dit wel 10%. Let hier dus goed op.

Om een goede afweging te maken zou je kunnen kijken bij onze vergelijking studentenleningen.