StudentenLening

Studentenlening aanvragen

Een studentenlening aanvragen kan bij diverse instanties, zoals DUO, jouw bank of andere kredietaanbieders. De DUO biedt via de aanvullende beurs een extra studentenlening aan, die je zelf kunt aanvragen. Deze vorm van studentenlening is het goedkoopst en hoef je pas later terug te betalen. Indien aflossen na de termijn (nu: 20 jaar) niet lukt, wordt de studentenlening zelfs kwijtgescholden.

Studentenlening aanvragen bij DUO

Je kunt via de aanvullende beurs en het collegegeldkrediet van de DUO/IB-Groep echter maar een beperkt bedrag per maand lenen en geen groot bedrag in één keer. Om een groot bedrag te kunnen lenen, dien je een studentenlening af te sluiten bij een bank of andere krediet instelling. De laatste mogelijkheid is om een creditcard af te nemen, vaak gratis in combinatie met je studentenrekening, en hierop krediet te nemen. Deze vorm van studentenlening is vrij duur.

Studentenlening aanvragen bij een bank

Een studentenlening aanvragen bij je bank kan een eenvoudige manier zijn om snel aan geld te komen. Je kunt een echt persoonlijk krediet aanvragen, maar je kunt ook simpelweg rood staan op je studentenrekening. Deze laatste vorm van lenen is verreweg het duurst, maar ook het eenvoudigst. Terugbetalen doe je door niet meer rood te staan. Let op dat de rentetarieven bij rood staan tegen de 20% op jaarbasis oplopen. Je kunt ook een studentenkrediet aanvragen bij je bank.