StudentenLening

Grootste voordelen studentenlening

Aan een studentenlening zijn zowel voor- als nadelen verbonden. Toch is deze vorm van lenen voor veel studenten een uitkomst. Dat komt voornamelijk omdat er grote voordelen zijn verbonden aan de studentenlening. Hieronder vindt u een top 3 van de grootste voordelen van de studentenlening:

Lange aflostijd

Over het algemeen geldt dat studentenlening over een lange periode mogen worden afgelost. Dit verschilt naargelang de studentenlening bij de bank is afgesloten of bij de ib-groep. Bij de ib-groep is de aflosperiode zelfs 15 jaar en er wordt nagedacht over een aflosperiode van 25 jaar. Bij veel banken is de aflosperiode ook aanzienlijk langer dan normaal.

Lage rente

Als de studentenlening bij de ib-groep wordt afgesloten is de rente aanzienlijk lager dan bij een normaal doorlopend krediet. Het rentepercentage kan soms wel 10% lager liggen, afhankelijk van de gekozen krediet vorm elders. Ook de studentenlening bij de bank kent vaak gunstige voorwaarden om niet uit de pas te lopen met de ib-groep.

Geen BKR registratie

Indien de studentenlening wordt afgesloten bij de ib-groep wordt er niet automatisch een bkr registratie aangemaakt. Dit betekent dat de studentenlening niet van invloed is op de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen. Hierbij dient wel te worden aangemerkt dat het verstandig is om bij het hypotheekgesprek met de bank zelf al aan te geven hoe hoog de studieschuld ongeveer is, aangezien de hypotheekrente wel betaald dient te worden.